Plan bezichtigingBel makelaar

Jisperweg 44

Beschikbaar
Excellent
Westbeemster
Op aanvraag
10405
 m²
166
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Gelegen in het werelderfgoed de Beemster en omringd door landelijk gebied staat deze stolpboerderij welke rijk gebouwd is met een fraai staartstuk, een klokgevel met een melkmeisje en met pannen gedekt. Daarbij is de boerderij voorzien van een ruime dars, een kapberg en schuren. 
 De boerderij heeft een potentiele woonoppervlakte van bijna 700 m². 
 De stenen topgevel met versierde windveren en een Valk op de voorgevel maken dit tot een typische Beemster boerderij. Deze Valk ontleend zijn naam aan de Amsterdamse regentenfamilie Valckenier. In de 18e eeuw was deze familie eigenaar van deze plek, waarna zij deze boerderij bouwden. 
 
 Kom binnen 
 Ondanks de nog aanwezige rouw- en trouwdeur, komt u doorgaans via de dars binnen. De dars betrekken bij de woonkamer en keuken is zeker van toegevoegde waarde voor de boerderij. Wij hebben hiervoor visualisaties op laten maken.
 Nu komt u vanuit de dars via de bijkeuken in de keuken en de woonkamer. De woonkamer is aan de voorzijde van de boerderij gesitueerd, vanuit hier heeft u het eindeloze uitzicht over lang uitgestrekte weilanden. 
 Op de begane vloer treft u verder nog twee (slaap)kamers en een badkamer uit 2013 voorzien van onder andere een ligbad, aparte (dubbele) douche en vloerverwarming. Op de verdieping treft u nog twee slaapkamers. 
 
 Buiten
 Via de linker brug rijdt u het perceel op. Achter de boerderij langs komt u uit bij de kapberg (bj.1990), op dit moment in gebruik als garage. Ruim 900 m² aan schuren, gebouwd in 1975 waar destijds het jongvee stond. In de jaren '80 is er nog een melkstal naast gebouwd. Deze schuren zijn niet meer in een goede staat. Nu prima te gebruiken als opslag maar deze schuren slopen en hier een tweede woning voor terugplaatsen, lijkt kansrijk. 
 Rondom de boerderij en de schuren ligt een verhard pad. Wenst u meer land bij de boerderij? Dan kan er nog ca. 3,5 hectare aan de Oostkant bij gekocht worden.
 Het uitzicht aan beide kanten van de boerderij is een plaatje. Een ansichtkaart dat elk moment van de dag een andere kleur heeft door de stand van de zon.
 
 Omgeving
 Westbeemster is een heel fijn dorp, onderdeel van gemeente Purmerend en het dorp Middenbeemster, maar ook de Rijp is nabij.
 In het midden tussen Alkmaar, Purmerend en Hoorn is dit een ideale uitvalsbasis voor forensen die na een dag hard werken van weilandzicht en een dorps gevoel houden.
 Het dorp zelf heeft een kleine kern met een kleine basisschool, voetbalvereniging en brasserie De Kerckhaen.
 
 Bestemmingsmogelijkheden 
 De gronden met de bestemming Agrarisch zijn bestemd voor grondgebonden agrarische bedrijven en een ondergeschikte neventak in de vorm van een intensieve veehouderij, met een maximale bedrijfsvloeroppervlakte van 750 m² Er is één bedrijfswoning toegestaan.
 
 Recreatie-eenheden en groep accommodatie
 Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen ten behoeve van recreatie eenheden of een groep accommodatie in bestaande bedrijfsgebouwen, mits wordt voldaan aan de juiste voorwaarden. 
 
 Plattelandswoning
 In de bestemming is een binnenplanse afwijkingsbevoegdheid opgenomen op basis waarvan vergunning kan worden verleend voor het gebruik van een agrarische bedrijfswoning door derden die geen binding hebben met het agrarisch bedrijf, mits er sprake is van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat (plattelandswoning). Hierbij geldt dat voor het bouwen van aan-, uit-, bijgebouwen en overkappingen bij de plattelandswoning, de regels uit de bestemming Wonen van toepassing zijn.
 
 Bestemmingswijziging
 In het geldende bestemmingsplan is geen wijzigingsbevoegdheid opgenomen op basis waarvan de bestemming kan worden gewijzigd. Reden hiervoor is dat wijzigingsbevoegdheden uit een bestemmingsplan onder de Omgevingswet niet langer kunnen worden gebruikt. In de toelichting van het bestemmingsplan is echter beschreven dat het gemeentebestuur ook na de inwerkingtreding van de Omgevingswet zal blijven meewerken aan het wijzigen van functies zoals dat onder het oude plan mogelijk was.
 
 Bestemmingswijziging naar Wonen of Recreatie 
 Hiervoor dient te worden voldaan aan de volgende voorwaarden:
 a. nieuwe niet-agrarische functies mogen geen afbreuk doen aan de bestaande stedenbouwkundige, cultuurhistorische of groenblauwe kwaliteiten of karakteristieken van het gebied, 
 b. nieuwe niet-agrarische functies mogen alleen worden gerealiseerd binnen het (voormalig) agrarische bouwvlak, 
 c. nieuwe niet-agrarische functies mogen geen beperking betekenen van bedrijfsvoering en ontwikkelingsmogelijkheden van omringende agrarische bedrijvenen woonfuncties, 
 
 Bestemmingswijziging naar paardenhouderij of maatschappelijke functie.
 De locatie biedt mogelijkheden voor een bestemmingswijziging naar een paardenhouderij of maatschappelijke functie (zorgboerderij met eventueel woonzorgeenheden). De gemeente heeft geen concreet beleid voor dergelijke initiatieven. Voor een dergelijke bestemmingswijziging zal in ieder geval aangetoond moeten worden dat een hervatting van een agrarisch bedrijf op de locatie niet meer te verwachten is en de nieuwe functie ruimtelijk en landschappelijk goed kan worden ingepast.
 
 Indien de wens is om de bestemming te wijzigen is ons advies om als eerste stap een principeverzoek in te dienen bij de gemeente Purmerend. Dringend verzoek is om dit te allen tijde in overleg te doen met de makelaar / huidig eigenaar.
 
 Kenmerken
 Perceeloppervlakte: 10.400 m²
 Inhoud: 2.305 m³
 Woonoppervlakte: 166 m²
 Schuur: 933 m²
 Kapberg: 140 m²
 Bouwjaar: 1874
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
166
Perceeloppervlakte
10405
Inhoud
2305
Bouwjaar
1874
Extra ruimte
455
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object