Plan bezichtigingBel makelaar

Nedereindseweg 512

Verkocht
Excellent
Utrecht
€ 2.500.000 k.k.
14710
 m²
374
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Centraal gelegen aan de rand van Utrecht, staat deze prachtige monumentale woonboerderij uit de 18e eeuw met diverse bijgebouwen, op een waanzinnig mooi privé landgoed van maar liefst 1,4 hectare eigen grond, waar wonen, recreëren, werken en genieten prachtig samen komen.



De woonboerderij betreft een pand uit het jaar 1900 en heeft de status rijksmonument. De boerderij en de diverse bijgebouwen bieden tal van mogelijkheden. Wil je hier met een grote familie of een woongroep wonen, privé en zakelijke activiteiten combineren, of bijvoorbeeld een B&B beginnen? Hier is alles mogelijk!




Vanaf de Nedereindseweg, een boerenweg met veel groen, uitgestrekte weilanden en diverse (rijks monumentale) boerderijen, bereikt u middels een gerestaureerde (authentieke) brug en een elektrische toegangspoort de met grind bedekte oprijlaan. De oprijlaan eindigt op een groot parkeerterrein achter op het perceel, waar voldoende plaats is om meerdere auto’s op eigen terrein te parkeren. De woonboerderij bevindt zich voor op het perceel aan de linkerzijde, heeft een gebruiksoppervlakte van circa 400 m2 en bestaat momenteel uit een gesplitst voor- en achterhuis. Naast de boerderij staat, aan de rechterzijde van de oprijlaan, het zomerhuis. Het zomerhuis, waarheen men in het verleden verkaste, is geheel ingericht en verbouwd tot sfeervolle zelfstandige woning, waarin alle voorzieningen aanwezig zijn.



Buiten het hoofdgebouw en het zomerhuis zijn er nog een aantal bijgebouwen op het perceel aanwezig. Zo staat er achter het zomerhuis een bijgebouw, welke in 2020 is gerenoveerd en is opgesplitst in een sporthuis van ca. 29 m2 en een fietsen berging. Achter de boerderij staan een hooiberg incl. nieuwe rietenkap (2022) en een houten wagenschuur van ca. 169 m2, gerenoveerd in 2020. De aangelegde dierenweide links op het perceel, waar de schapen en ezels wonen, beschikt over een dierenstal en een nieuwe overkapping. Helemaal rechtsachter op het perceel, misschien wel het fraaiste plekje, bevindt zich een kantoor/relaxplek. Het kantoor is gelegen aan een vijver met fontein, die omzoomd wordt door een mooi aangelegde parktuin.



Kortom een object waarbij elke omschrijving te kort zal doen, vandaar de uitnodiging om een kijkje te komen nemen.



De indeling van het voorhuis is als volgt:



Begane grond: binnenkomst in de zitkamer met sfeervolle schouw, trapopgang en toegang tot alle vertrekken. Sfeervolle woonkamer met houten vloer in open verbinding met de rustieke woonkeuken met fraaie granito vloer. Hal met toilet, wasruimte en toegangsdeur naar de kelder op stahoogte. En aansluitend de inpandige berging. Boven de kelder bevindt zich de opkamer met authentieke glas-in-lood ramen.



Eerste verdieping: overloop met deuren naar twee slaapkamers. Hoofdslaapkamer aan de voorzijde met bergvliering in de nok en separate berging boven de opkamer. Tweede kamer met bergruimte onder de schuinte van het dak en toegang tot de badkamer. Badkamer v.v. douche, wastafel, toilet, dakraam en vaste kasten.



Indeling van het achterhuis (hoofdhuis):



Begane grond: royale entree met toilet, meterkast, garderobe en trapopgang naar de verdieping. De zeer fraaie woon-eetkeuken is voorzien van een royale keukenopstelling met diverse inbouwapparatuur, een sfeervolle haard en voldoende ruimte voor een 10-persoons eettafel. De openslaande deuren verbinden het eet en woongedeelte. De royale living ca. 65 m2 is tuin georiënteerd en heeft meerdere openslaande deuren en raampartijen. De ruimte is voorzien van schitterend balkenplafond en een sfeervolle houtkachel. Langs de living liggen de ouderslaapkamer, voorzien van luxe complete badkamer-ensuite en inloopkast,



Eerste verdieping: ruime overloop met aangrenzend drie slaapkamers en een wasgelegenheid. De ruimste slaapkamer kijkt uit over de tuin en alle kamers, evenals de overloop, zijn voorzien van een dakraam.



Indeling van het zomerhuis:



Begane grond: zeer ruime ontvangsthal met toiletruimte, garderobe, trapopgang en openslaande deuren naar het terras. Aan de voorzijde ligt de woon-eetkeuken met schouw, fraaie granito vloer en hoek opgestelde inbouwkeuken v.v. diverse inbouwapparatuur. Aan de achterzijde zijn twee separate ruimtes, thans ingericht als woonkamer ca. 25 m2 en kantoor/werkkamer ca. 24 m2. Beide ruimtes hebben openslaande deuren naar het terras en de werkkamer heeft extra openslaande deuren in de achtergevel.



Eerste verdieping: overloop met toegang tot twee slaapkamers (ca. 17 en 16 m2), een luxe badkamer, separate toiletruimte en een was- / bergruimte. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een grote vaste kastenwand en de badkamer is voorzien van een inloopdouche en een tweepersoons wastafelmeubel.



Kernkwaliteiten:

• Schitterend plek op ruim 14.000 m2 eigen grond in Utrecht

• Hoofdgebouw heeft ca. 400 m2 woonoppervlakte en inhoud van ca. 1650 m3

• Het zomerhuis heeft een woonoppervlakte van ca. 180 m2 en biedt eindeloos veel mogelijkheden,

  zoals een Bed & Breakfast, een mantelzorg, kantoor, personeelsverblijf etc.

• Ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein

• Functionele bijgebouwen voor diverse hobby’s, zoals motoren, auto’s, paarden, dieren etc.

• Prachtige parktuin met waterpartij en fraai kantoor c.q. man or woman cave met vlonder

• Alles in uitstekende staat van onderhoud

• Het hoofdgebouw is een Rijksmonument

• Energielabel C

• Een zeer comfortabel familiebezit



Oplevering : in overleg

Vraagprijs : € 2.500.000,- k.k.





Werkzaamheden:

• 2004 Restauratie zomerhuis

• 2007/2008 volledige renovatie woonboerderij

• 2020 renovatie grote schuur. Dak opnieuw gelegd met de oude pannen, verdiepingsvloer vernieuwd, vaste trap geplaatst, buitenkant voorzien van nieuwe rabatdelen, nieuwe verlichting en stopcontacten aangebracht.

• 2020 Pleisterwerk buitengevels boerderij vernieuwd, renovatie en deels herbouw fietsenberging en realisatie sporthuis, plaatsing elektrische toegangspoort, vernieuwen beschoeiing en plaatsen extra hardhouten damwand om waterstand te verhogen.

• 2021 Nieuwbouw brug in authentieke stijl

• 2021-2022 Opnieuw aanleggen tuin op basis van ontwerp architect, vergroten van bestaande waterpartijen, aanbrengen tuinverlichting, fruitbomen aangeplant, oprit opnieuw verhard, bestrating opnieuw gelegd, bloemrijke borders aangeplant, bestaande begroeiing zorgvuldig uitgedund.

• 2022 Renovatie hooiberg incl. nieuwe rieten kap, nieuwbouw overkapping ezels incl. rieten kap en ombouwen schuur tot hoogwaardig kantoor incl. vlonder over de vijver.

Kenmerken

Woonoppervlakte
374
Perceeloppervlakte
14710
Inhoud
1651
Bouwjaar
1900
Extra ruimte
27
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming geheel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Ligging
Aan rustige weg, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Schep Makelaars (0182-383038) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaars (0182-383038) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaars (0182-383038) voor meer informatie over dit object