Plan bezichtigingBel makelaar

Dorpsstraat 120

Verkocht onder voorbehoud
Excellent
Assendelft
€ 1.250.000 k.k.
68163
 m²
185
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Dit is een zeldzaam voorbeeld van een vrijwel intact gebleven herenboerderij met de gave hoofdvorm van een stolp. De voorgevel is extra deftig gemaakt met hoekpilasters en iets naar voren springende middenpartij. In het houtzaagwerk van de windveren van de dakkapel op de voorgevel zijn gestileerde bloemen te herkennen. Ook de indeling van deze stolp met veel details uit de bouwtijd bleef grotendeels bewaard, zoals bijvoorbeeld een opkamer met de daaronder gelegen kelder. 
 
 Kom binnen
 Nadat de huidige bewoners stopte met "boeren" in het jaar 1993 hebben ze de boerderij flink verbouwd. Tijdens de verbouwing kwamen steeds meer authentieke elementen tevoorschijn. Alles was weg getimmerd en zij hebben het beetje bij beetje weer naar voren gehaald. Omdat het een monument betreft mag er weinig veranderd worden, maar dat wilden ze ook niet. Dit valt ook gelijk op bij binnenkomst. De hal met nog de originele tegel aan de muur, de schouw, de en-suite deurtjes, de kelder en de opkamer. Naar alle waarschijnlijkheid zal de nieuwe eigenaar hier ook weer zijn handen laten wapperen, maar hopelijk wel met respect voor de boerderij. 
 Op de begane grond tref je nu een riante woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer en bijkeuken. Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een toilet. De hooizolder en de dars zijn nog aardig intact gebleven. In het jaar 2008 zijn alle ramen voorzien van dubbelglas. 
 
 Buiten
 Via een lange oprit komt u aan de achterzijde van de boerderij, hier kunt u meerdere auto's parkeren. Ook is er een oprit vanaf de Akere, zo bereikt u gelijk de achterkant van de boerderij. Er staan verschillende schuren op het achtererf. En dan circa 7 hectare land. Een agrarisch bedrijf voortzetten of starten, dat kan hier. Liever minder land? Er zijn boeren met interesse in het land. 
 
 Omgeving
 De stolpboerderij is gesitueerd in het oude centrum van Assendelft, het oudste dorp van de gemeente Zaanstad. De locatie aan de langgerekte Dorpsstraat is perfect, op loopafstand vind je verschillende supermarkten, een divers winkelaanbod, apotheek, drogist, basisschool en sportvelden. Ook de ligging ten opzichte van andere dorpen en steden is gunstig. De bushalte ligt in de straat op 100 meter afstand, op 20 minuten fietsen ligt het treinstation Krommenie-Assendelft en op 5 minuten autorijden bereik je de A8, een uitstekende en snelle verbinding naar steden als Zaandam (15 min), Purmerend (15 min), Amsterdam (20 min), Haarlem (25 min) en de binnenstad van Alkmaar (25 min).
 Het vele land, de boerderij of de locatie maken uw enthousiast? Dan nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging om alles samen te laten komen.
 
 Historie
 Dit boerderijtype ontstond in de droogmakerijen in het begin van de 17de eeuw en verspreidde zich van daaruit over de gehele provincie ten noorden van het IJ. Pas aan het einde van die eeuw verschenen ze in de Zaanstreek, hoofdzakelijk ter vervanging van de oudere boerderijgebouwen. De vroegste zijn nog als vaarboerderijen uitgevoerd, de later gebouwde kregen ook inrijdeuren. Bij deze boerderijen zijn alle functies onder één stolpvormig dak ondergebracht, rondom het centrale vierkant of de hooiberging. Hoewel er enkele waren met een rieten dak, werden de Zaanse stolpen over het algemeen voorzien van een minder steil pannendak, waaronder geheel of gedeeltelijk een gepotdekseld dakbeschot was aangebracht. Oorspronkelijk werden deze boerderijen geheel van hout gebouwd, vervolgens met stenen gevels voor het woongedeelte, of rondom steen. In de boerderijen waar kaas en boter werd gemaakt bevond zich een melkkelder, die na de komst van de kaasfabrieken werd weggewerkt.
 
 Kenmerken
 Bouwjaar: 1882
 Woonoppervlakte: 185 m²
 Inhoud: 2.306 m²
 Bijgebouwen: 235 m²
 Perceeloppervlakte: 70.698 m²
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
185
Perceeloppervlakte
68163
Inhoud
2306
Bouwjaar
1882
Extra ruimte
437
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object