Plan bezichtigingBel makelaar

Lopikerweg west 58

Verkocht
Excellent
Lopik
€ 1.229.000 k.k.
2535
 m²
230
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Beleef het luxe landleven aan de Lopikerwetering – Bijzonder fraaie woonboerderij (230 m2) met extra tuinhuis, poolhouse en zwembad, garage en schuur met carport. Dit alles (totaal gebruiksoppervlak van 358 m2) is aanwezig op een riant erf van ruim 2.500 m2. Het gastenverblijf en de garage zijn voorzien van totaal 38 zonnepanelen.





De woonboerderij

Aan de Lopikerwetering ligt deze prachtige en uitstekend onderhouden hallenhuisboerderij. Deze oude hoeve, met de gepleisterde gevel, de smeedijzeren muurankers en de rieten kap, is qua opbouw typisch voor deze streek. Ondanks haar monumentale voorkomen, is ze gevrijwaard van de eventuele restricties van de monumentenstatus. Echter, de huidige bewoners hebben het huis met veel liefde en zorg gerestaureerd en gemoderniseerd, met hoogwaardige materialen en vooral met oog voor de originele details, het karakter en het ambacht van toen.





‘Toen’, daarmee bedoelen we 1864, want dat is het bouwjaar van deze indrukwekkende boerderij, met een woonoppervlak van maar liefst 230 m². Ze heeft vier ruime slaapkamers, twee riante badkamers en staat op een royaal perceel van ruim 2.500m². Qua uiterlijk heeft men de traditionele waarden behouden door te kiezen voor de donkere luiken, fris-gekalkte witte voorgevel en de vrolijke oker van het chromaatgeel dat hier vaak gebruikt werd.





Ook van binnen is het karakter van deze fraaie hoeve op een prachtige manier gehandhaafd, met boerenplavuizen, de grote haardpartijen en de fraaie eiken gebinten die door het huis heen hun steun bieden. Dit alles is wél in harmonie met de moderne elementen gedaan. Nu is het een comfortabel, hedendaags en luxueus uitgevoerde woning, in een schitterende omgeving. De hoeve is levensloopbestendig ingericht en is een heerlijk familiehuis.





Naar binnen

Ook in het Groene Hart gelden de regels van het platteland, binnenkomen doen we achterom. Hier heeft de hoeve een heel ander voorkomen, met de rode steen en de fraaie voordeur met siersmeedijzeren deurrooster en de levensboom in het bovenlicht. Zo’n levensboom brengt geluk: u zit hier dus gebeiteld!





Entree in de royale hal. Op de vloer de charmante boerentegels zoals die in deze boerderijen gebruikelijk zijn. In de hal de trap naar de verdieping en deuren naar respectievelijk de keuken, eetkamer, de badkamer, WC met fonteintje en de slaapkamer op de begane grond.





De wanden zijn geopend zodat de woonkamer, keuken en eetkamer één geheel vormen, terwijl ze toch duidelijk hun eigen functie behouden. Het kleurenpalet is neutraal en geeft een serene sfeer, zonder aan persoonlijkheid in te boeten.





Aan de voorzijde van het huis de woonkamer: door de fraaie raampartijen met roedeverdeling en de schitterende Franse zandstenen schouw ademt deze ruimte nostalgie, warmte en huiselijkheid. Een plek om even helemaal tot rust te komen, met een boek en een glas bij de haard, of om ’s avonds samen een film te kijken met de beamer en een groot doek. De openslaande, beglaasde deuren bieden toegang tot het zonneterras op het westen.





Vanuit de woonkamer heb je toegang tot de heerlijke werkkamer aan de voorzijde van het huis links, een verstild hoekje met een prachtig uitzicht op de voortuin en de oprit.





De eetkamer heeft een eigen schouw met houtkachel. Aansluitend de landelijk-moderne keuken, geheel in lijn met het interieur. De keuken is handgemaakt, met mat-witte fronten en natuurstenen werkbladen. In het hart van de keuken een spoeleiland met ruimte om lekker aan te schuiven tijdens het koken. Uiteraard is de keuken meer dan compleet uitgerust, met veel bergruimte en alle wenselijke inbouwapparatuur zoals een ijskast, afwasmachine, een vijfpits gasfornuis, een combimagnetron en een heteluchtoven.





Aan de achterzijde van het huis links de bijkeuken met pantry en de meterkast voor de elektra en de CV.





Aan de achterzijde rechts de slaapkamer op de begane grond. Een heerlijke kamer met robuuste houten vloer, eiken gebinten en een charmante inbouwkast. Met hier tegenover de badkamer, die modern is uitgevoerd, met stoere grijze vloertegels en speels mozaïek op de wanden. De badkamer is ruim, met een grote inloopdouche en twee waskommen.





Naar Boven

De bovenverdieping is voorzien van een eiken parketvloer, witte wanden en dito houtwerk. De ruime overloop biedt toegang tot drie slaapvertrekken, een heerlijke badkamer met een vrijstaand ligbad, een dubbele wastafel en wellness-faciliteiten zoals een Finse sauna en een douchecabine met massagedouche en stoomfunctie. Voorts op de overloop een inbouwkast met veel bergruimte.





De slaapkamers aan voor- en achterzijde zijn beide bijzonder ruim en beschikken over riante inbouwkasten. De middelste kamer is heerlijk licht en thans in gebruik als werk- en logeerruimte.





Over de lengte van de woning bevindt zich nog een bergvliering, waar u kunt staan, te bereiken met de vlizotrap op de overloop.





Het erf

De tuin is paradijselijk van aanleg, met poortjes, paadjes, hagen, siertuinen vol kleurrijke borders en gazons, en door alle seizoenen heen een lusthof, met stokoude vruchtenbomen die uitbundig bloeien in het voorjaar en volbeladen zijn in de zomer. De lieflijke voortuin heeft nog de traditionele leilindes en oude prunus. Hier geniet u volop privacy door de robuuste taxushaag. Aan de zijkant van de woning ligt een heerlijk zonneterras op het westen. Loopt u het tuinpad hier af, dan komt u bij het tuinhuis en het beklinkerde terras.





Verder treft u op het erf diverse opstallen, zoals het oude tuinhuis, nu in gebruik als fitnessruimte, de garage met aangrenzende schuur en het heerlijke zwembad met een poolhouse – perfect om een B&B in te houden.





Ook voor kinderen is het hier zalig, naast publiekstrekker #1 – het zwembad – is er in de boomgaard voldoende ruimte voor een trampoline en ander eindeloos speelplezier. Of u kunt de boomgaard delen met een toompje kippen, die u van verse eieren voorziet. Met de moestuin en kas aan de achterkant van het erf kunt u uzelf voorzien van verse zelfgeteelde groenten en fruit.





Tuinhuis

Ooit was het een deel van een grotere schuur. In 2010 is het compleet gerenoveerd en als zelfstandig kantoor in gebruik genomen. Nu is dit charmante bouwwerk omgetoverd tot dé ideale sportschool bij huis, een fitnessruimte, met een opbergruimte, WC en een waskamer met aansluitingen voor wasmachine en -droger. De ruimte is ook makkelijk in te zetten als praktijkruimte o.i.d..





Garage en schuur

Naast het tuinhuis vinden we de garage. Deze wordt voorafgegaan door een ruime carport met plek voor twee auto’s. Achter de garage de schuur, met een opgang naar de zolder die over de gehele schuur, garage en carport ruimte biedt voor bijvoorbeeld opslag. Achter de schuur ligt het houthok. Het dak van de garage en schuur is aan één zijde voorzien van 18 zonnepanelen.





Poolhouse

Aansluitend de oude boomgaard met een rond terras en een trampoline voor middagen lang lol. Achter in de tuin, bevindt zich een heerlijk zwembad, van 12m x 5m. Daarbij staat ook het poolhouse, een heerlijk verblijf met zowel aan voor- als achterzijde glazen schuifdeuren. Dit fraaie verblijf is voorzien van een ruime living, een snoezige keuken – klein maar fijn en zeer compleet –, een gaskachel, een warmtepomp en zonnepanelen (20) en een fijne badkamer met douchecabine, WC en wastafel. Het poolhouse is door de complete inrichting ook in te zetten als kangoeroewoning of B&B.





Achter het poolhouse, bij wijze van slotakkoord, een terras met eettafel, om de dag te beginnen met koffie en uitzicht over de uitgestrekte copelanden, of om haar bij zonsondergang te besluiten met de gedachte dat het leven niet mooier kan worden dan hier, in het Groene Hart.





De omgeving

Het landschap is hier als een patchworkdeken van duizenden lapjes met ieder een eigen kleur groen. Het vertelt het verhaal van het ontstaan van dit land, van hoe men veen won en het land ontgon, van de copen en hoe men huizen bouwde in een lintformatie.

Dit gebied, de Lopikerwaard, is door de regenboog van groen een waar paradijs. Dunbevolkt – nog steeds is hier rust en ruimte – en toch op de ideale reisafstand van de randstad, die als een ring om dit gebied heen ligt. Het is een toevluchtsoord voor een keur aan (weide)vogels, een plek voor kleinschalige landbouw en een fantastische vakantiestek voor natuurliefhebbers uit binnen- en buitenland.





Kortom

De Lopikerweg West 58 is er één uit de categorie ‘droomhuis’. Een groot nadeel daarvan is dat de lat voor vakanties nogal hoog komt te liggen, maar daar valt mee te leven. Hier tussen Lopik en Schoonhoven in valt heel erg veel te genieten, en door de levensloopbestendige inrichting van deze prachtige boerderij, kunt u dat hier zo lang doen als u maar wenst.





Heeft u interesse? Neem contact met ons op, we laten het u graag zien.

Kenmerken

Woonoppervlakte
230
Perceeloppervlakte
2535
Inhoud
1048
Bouwjaar
1864
Extra ruimte
4
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Garage met carport
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Schep Makelaars (0182-383038) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaars (0182-383038) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaars (0182-383038) voor meer informatie over dit object