Plan bezichtigingBel makelaar

Zuiderdijk 10

Beschikbaar
Excellent
Venhuizen
€ 1.500.000 k.k.
9374
 m²
337
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Stralende feniks aan de dijk..
Buiten heerst stilte. Vrijheid aan de dijk, verrijkt met enkel vogelgeluiden. Binnen is de stilte overweldigend. Met dank aan de formidabele isolatie, maar vooral dankzij de enorme schoonheid van deze boerderij. Hier wordt u vanzelf stil van. Zelden zagen wij een boerderij die met zó veel detail, warmte en respect voor het origineel is nagebouwd, nadat de oude boerderij uit 1890 in vlammen was opgegaan. Hier blijft u rondkijken. Elk vertrek ademt comfort en sfeer. En boven, net wanneer u denkt: mooier wordt het niet, openbaart zich een fenomenaal vergezicht over het Markermeer. Dit is de feniks onder de boerderijen. Fabelachtig. Maar dan in het echt.

Ook op het gebied van duurzaamheid doet deze boerderij mee op een hoog niveau. De vloerverwarming, de wandverwarming in beide badkamers, dubbele beglazing en goede isolatie resulteren samen met de 14 zonnepanelen in energielabel A. Uniek voor een boerderij. En fijn voor uw energierekening.

Een Eikenhouten vierkant. Verwarmde plavuizen vloer. Aan de wanden wisselen stucwerk en planken elkaar af. Glas-in-lood. Lichtstraten. Raamluiken. Houtsnijwerk. Er is zo veel te zien! Een indrukwekkende kamer-en-suite scheidt de woonkamer en de keuken. In woonkamer is de rouw- en trouwdeur als pronkstuk in ere gehouden. Een houtkachel geeft extra sfeer en warmte. De fraaie keuken heeft openslaande deuren richting de achtertuin. Ramen boven het robuuste aanrecht bieden uitzicht op de dijk. De hardstenen gootsteen en kwaliteitsapparatuur maken het plaatje af. Naast de woonkamer, achter de hoge, glanzende darsdeuren, is een inpandige veranda gecreëerd. Een heerlijk plekje op het zuiden. De ruimte hierachter is bruikbaar als atelier, kantoor of slaapkamer.

Op de begane grond vindt u ook een royale slaapkamer. Deze bevindt zich aan de koele achterzijde op het noorden. Grote ramen en de ovale ‘koeienogen’ bieden zicht op de diepe tuin. De aangrenzende badkamer heeft vloer- en wandverwarming, een toilet, inloopdouche en dubbele wastafel. De lichtstraat – langs de zijkant van de boerderij – geeft ook hier een fraai effect. De voordeur vindt u in het zwart betimmerde ‘hosje’ en brengt u naar de ruimte hal. U vindt hier onder meer het ruime toilet en de trap (met trapkast) naar boven. Boven de trap steken de kopse kanten van de plafondbalken uit de keuken door de muur. Ze worden geaccentueerd door binnenvallend licht via het dakraam. Hier is niets toeval.
Op de verdieping vindt u twee fijne slaapkamers, een badkamer en nog een derde verblijfsruimte. Het Eikenhouten vierkant brengt overal een unieke sfeer: een schitterende combinatie met de strakke, lichte wanden. De ruime badkamer is voorzien van vloer- en wandverwarming, inloopdouche, toilet, wastafel en ligbad. Luxe. De derde ruimte bereikt u via een kleine trap. Het bevindt zich boven de staart van de boerderij en strekt zich uit van de voor- tot achtergevel. Het is dan ook makkelijk in tweeën te splitsen. Ook hier is het behaaglijk en stil. U kunt eindeloos genieten van het uitzicht over het Markermeer. Enkhuizen en Lelystad zijn zelfs zichtbaar. Uniek. Kopje koffie erbij? De pantry staat ervoor. In de nok van de boerderij is een bijzondere zolder gecreëerd. Hier komt het hele vierkant samen. Uiteraard is ook deze knusse ruimte verwarmd. De bankjes en zithoeken voor de ramen bieden prachtig uitzicht naar alle vier de windrichtingen.

De woning staat op een royaal perceel met volop privacy en terrasjes. Voor de keuken ligt de oorspronkelijke achtertuin. Achter de boerderij staan meerdere boetjes en een stenen schuur. Het dak is in 2013 vernieuwd met geïsoleerde dakplaten waar de 14 zonnepanelen op aangebracht zijn. Deze is recent bekleed met zwarte rabatdelen. Buiten de schuur vindt u twee overkapte parkeerplaatsen, in de schuur drie paardenboxen en een kleinveeverblijf. Hierachter ligt een gedraineerde paardenbak van 20 x 40 meter. Deze is nu ingezaaid met gras. Het stukje grond aan de weg, links van de oprit, hoort er ook bij. Hier is plaats voor het parkeren van meerdere auto's. Waarvan 1 auto overdekt kan staan. Momenteel ligt hier ook de houtopslag.

Deze buitengewone woonboerderij ligt in polder De Drieban. Dit is een uitgebreid weidegebied en een officieel stiltegebied. Het is een broed- en trekplaats voor vele vogelsoorten. Op weg ernaartoe, over de Zuiderdijk, voelt u de rust over uzelf heenkomen. Daarbij woont u hier pal aan het Markermeer. Dat betekent elke dag opnieuw genieten van spectaculaire wolkenluchten en vergezichten. Vanaf de steiger kunt u zwemmen voor de deur. Venhuizen ligt dicht bij de historische stadjes Enkhuizen en Hoorn. Dagelijkse voorzieningen zijn in de buurt. Winkelcentrum Streekhof in Bovenkarspel ligt op 8 autominuten van huis. En via de nieuwe N307 rijdt u met 13 minuten op de A7. Komt u deze parel snel bezichtigen?

Perceeloppervlakte: 9.374 m²
Woonoppervlakte: 337 m²
Inhoud: ca. 1.410 m³
Berging/schuur: ca. 133 m²
Bouwjaar: 2013
Energielabel: A

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
337
Perceeloppervlakte
9374
Inhoud
1410
Bouwjaar
2013
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming geheel, Muurverwarming, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Carport
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
1
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object