Plan bezichtigingBel makelaar

Koningspade 16

Verkocht
Excellent
Hoogwoud
€ 1.150.000 k.k.
19153
 m²
228
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Een prachtige stolpboerderij, gebouwd in 1884... Voorheen was dit een veehouderij met kippen. Dit resulteert dat er op het perceel nog twee grote schuren staan welke u goed kunt gebruiken voor opslag. Met daarachter nog eens bijna 1,5 hectare grasland. Rondom de woning is een prachtig aangelegde tuin met diverse zitjes op strategische punten, zodat u op ieder moment van de dag optimaal kunt genieten. De eyecatcher in de boerderij is het open vierkant. Vanuit het hart van de woning kijkt u zo naar de nok. De originele houten balken zijn aan de bovenkant allen zichtbaar. De woning is in 2003 compleet gerenoveerd. Deze mooie stolpboerderij biedt u de mogelijkheid om geheel gelijkvloers te wonen met op de eerste verdieping voldoende ruimte voor (klein)kinderen of het ontvangen van gasten. 
 
 Kom binnen
 Wij treden het huis binnen via de achterdeur. Daar komen we direct in de bijkeuken welke praktisch is ingericht, met een keukenblok aan de rechterzijde en aan de linkerzijde een houten schuifdeur met daarachter de wasmachine-aansluiting en voldoende opbergruimte. Bij het openen van de volgende deur komen we in de keuken, een fijne lichte ruimte met vele mogelijkheden, grenzend aan de zeer ruime living. Hier valt ons oog direct op de originele balken van het vierkant welke boven ons zichtbaar zijn. Op het vierkant van de boerderij is een vide gerealiseerd, dit geeft een ruimtelijk gevoel en een mooie verbinding tussen de diverse ruimtes. Vanuit de living heeft u dubbele openslaande deuren welke toegang geven naar het terras en de ruime tuin. In de woning zijn drie slaapkamers aanwezig. Twee hiervan bevinden zich op de eerste verdieping. Vooraan een ruime kamer met uitzicht op de Koningspade. Aan de achterzijde een ruime kamer met Frans balkon en douchecabine. De derde en grootste slaapkamer is op de begane grond. Vanuit de living loopt u langs het kantoor naar de masterbedroom. Dit gedeelte van de woning wordt ook wel de staart van de boerderij genoemd. De masterbedroom is voorzien van een walk-in closet en grenst aan een lichte badkamer met toilet, douche en fijn ligbad. De tweede badkamer met douche en toilet is tevens op de begane grond, aan de voorzijde van de woning. Dit resulteert dat alle slaapkamers een eigen doucheruimte hebben. 
 
 Buiten
 De woning heeft een ruime oprijlaan en diverse parkeermogelijkheden. Het gehele erf is geasfalteerd zodat u gemakkelijk naar de grote schuren rijdt. De schuren zijn in 2019 compleet gerenoveerd, inclusief sanering van het asbest. De schuren zijn voorzien van krachtstroom, nieuwe deuren en ledverlichting. In één van de schuren is een ruime parkeerplaats voor twee auto’s. Deze ruimte heeft een elektrisch bedienbare deur. De boerderij is omringd door tuin. Dit is een weelde van bloemen en planten, ook wel het ‘wandelpark’ genoemd. Overal in de tuin zijn diverse zitjes gecreëerd waardoor u op ieder desgewenst moment van de dag kan genieten in het zonlicht. Door de tuin is een smal pad waarover u kunt wandelen langs de 100 soorten (wintervaste) planten die hier allen groeien en bloeien. In de tuin staan twee monumentale essen. De bladeren van deze prachtige bomen bieden beschutting in de zomer en kleuren in het najaar prachtig mee met het seizoen.
 
 Omgeving
 Deze prachtige stolpboerderij staat aan de rand van Hoogwoud. Door deze bijzonder fijne ligging geniet u enerzijds van een weids uitzicht over landerijen naar molens en omliggende kerken. En anderzijds zijn de winkels en vrijetijdsvoorzieningen allen op loopafstand. Hoogwoud is een gemoedelijk dorp in de West-Friese gemeente Opmeer. Het dorp ligt tussen Alkmaar en Hoorn in. De stad Hoorn is goed bereikbaar met de bus. Deze rijdt ieder half uur en de halte op de Koningspade is slechts 100 meter wandelen. Bij de meeste mensen is Hoogwoud bekend door Tuincentrum de Boet. Het tuincentrum ligt op loopafstand (500 meter) van de woning. Tijdens de wandeling naar het tuincentrum loopt u door de kern van het dorp, via de molen en de kerk langs de supermarkt, diverse winkeltjes en een groot restaurant. Via de AC de Graafweg bent u vanuit de woning snel op de A7, zodat u binnen 45 autominuten in Amsterdam kunt zijn. 
 
 Perceeloppervlakte: 19.153 m²
 Woonoppervlakte: 228 m²
 Inhoud: ca. 847 m³
 
 Schuur 1: 144 m²
 Schuur 2: 286 m²
 Bouwjaar: 1884 (compleet gerenoveerd in 2003)
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, de bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
228
Perceeloppervlakte
19153
Inhoud
847
Bouwjaar
1884
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Vloerisolatie, Dubbel glas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object