Plan bezichtigingBel makelaar

Laag-Schardammerweg 4

Verkocht
Excellent
Schardam
€ 1.050.000 k.k.
2550
 m²
304
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Liefhebbers van landelijk wonen op steenworp afstand van de Randstad opgelet!
 Op een prachtige plek, in het dorp Schardam staat deze stolp op een perceel van 2.550 m². Via een witte houten brug bereikt u het idyllische Schardam. Een prachtige waterrijke omgeving voor de liefhebber van ruimte, vrijheid en de natuur. Met een perfecte ontsluiting bent u binnen een mum van tijd in Hoorn. En het bruisende centrum van Amsterdam is op nog geen 30 autominuten gelegen. De stolp uit 1864 met maar liefst vijf ruime slaapkamers, twee badkamers en volop sfeer is een echt familiehuis. Een warme deken die u omarmt. Zodra u binnenkomt voelt u direct, dit is thuiskomen! Alle vertrekken ademen volop sfeer, dit komt mede door de prachtige bewaard gebleven authentieke details. Over de tuin hebben wij u nog niet verteld, dit is een heerlijke plek waar u helemaal tot rust komt na een drukke dag. Met diverse fruitbomen, voldoende ruimte om te genieten van het buitenleven en de mogelijkheid voor het kweken van uw eigen groenten en kruiden in de moestuin en kas. Er is een ruime vrijstaande schuur met een zee aan ruimte voor uw hobby's. Heeft u een boot of sup? Aan de overzijde van de weg is een aanlegsteiger waar u uw boot aan kunt meren of de sup’s te water kunt laten. Vanaf hier kunt u prachtige boottochten maken. Bent u op zoek naar ruimte, rust en sfeer in een landelijke omgeving op korte afstand van de Randstad? Wij laten u deze plek graag zien en vooral ervaren! 
 
 Kom binnen
 Goed volk komt via de achterdeur. Zoals het ‘’hoort’’ bij een stolp komt u hier binnen via de achterzijde. De ruime achter entree geeft toegang tot de woon-/eetkamer, de besloten woonkeuken, trapopgang naar de eerste verdieping, wasruimte, toiletruimte en de meterkast. De woonkeuken is sfeervol en in 2021 uitgebreid met een prachtige op maat gemaakte kastenwand. In deze wand vindt u een koffiecorner en de ingebouwde ultra moderne Amerikaanse koelkast. De keuken is een heerlijke plek waar niet alleen gekookt wordt, het is ook een plek waar herinneringen gemaakt worden! In het vierkant van de stolp is een hele fijne zithoek gecreëerd met een sfeervolle houtkachel (2021). Op de vloer liggen oude walen, dit geeft extra karakter aan de ruimte. Er is een doorkijk door het plafond naar de verdieping hierdoor ervaart u hier een extra ruimtelijk gevoel. Aangrenzend aan de woon-/eetkamer is de opkamer. Een bijzonder fraaie en afsluitbare kamer aan de voorzijde van de stolp met nog eens een houtkachel (2022). In de opkamer is ook een authentieke bedstee, deze is nu in gebruik als bergkast. Op de begane grond is ook een slaapkamer met op maat gemaakte inbouwkast en aansluitend de badkamer. Deze is voorzien van een fijn vrijstaand ligbad, wastafel, inloopdouche, toilet en vloerverwarming. In de wasruimte zijn de aansluitingen voor de wasmachine en droger, hier hangt ook de CV-ketel. Op de eerste verdieping geeft de riante overloop met veel kastruimte toegang tot de in totaal drie slaapkamers, werkruimte en de tweede badkamer. In twee slaapkamers zijn in 2021 zeer functionele op maat gemaakte kasten gerealiseerd. Via een dubbele spiltrap bereikt u het hoogste punt van de stolp. Uw eigen ‘torenkamer’, u heeft hier met twee dakramen een fenomenaal uitzicht over de omliggende landerijen.
 
 Buiten
 Zodra u het perceel betreedt komt u in een groene oase terecht. De tuin wordt omsloten door volwassen groen en er staan prachtige fruitbomen. Hier geniet u het hele jaar door van de oogst van uw eigen geoogste fruit (onder andere kersen, pruimen, hand- en stoofperen, appels, perziken, vijgen en bessen) of groente uit uw moestuin. In de tuin staat ook een kas. Liefhebbers van tuinieren kunnen hier naar hartenlust aan de slag. Aan de achterzijde staat de vrijstaande schuur van maar liefst 179 m². Perfect voor uw hobby’s of wanneer u ruimte nodig heeft voor opslag. Deze tuin is een waar paradijs voor zowel jong als oud! 
 
 Aan de voorzijde, pal voor de deur is een steiger waar u uw boot aan kunt meren. Een uitnodigende plek die uitnodigt tot de wereld van wateravonturen. 
 
 Omgeving
 Schardam is een idyllisch en landelijk gelegen dorp met de Randstad op korte afstand. Hier kunt u genieten van een serene rust, omringd door groen, terwijl het bruisende Hoorn en ook Amsterdam vanaf hier zeer goed te bereiken zijn. Amsterdam is op minder dan 30 autominuten rijden gelegen. Met het openbaar vervoer op loopafstand kunt u via een directe busverbinding op elk gewenst moment de levendige straten van Amsterdam verkennen, om vervolgens terug te keren naar uw eigen oase van rust. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u onder andere terecht in Avenhorn of Oosthuizen. Hier is ook kinderopvang en basisonderwijs te vinden. Voor waterpret hoeft u alleen maar naar de steiger aan de overzijde van de stolp.
 
 Bouwjaar: 1864
 Woonoppervlakte: 304 m²
 Inhoud: 1.159 m³
 Vrijstaande schuur: 179 m²
 Perceeloppervlakte: 2.550 m²
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
304
Perceeloppervlakte
2550
Inhoud
1159
Bouwjaar
1864
Extra ruimte
8
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Dakisolatie, Vloerisolatie
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Ligging
Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object