Plan bezichtigingBel makelaar

Kraanmeer 10

Beschikbaar
Excellent
Erp
€ 575.000 k.k.
3395
 m²
193
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Wonen in het buitengebied van het prachtige dorp Erp? Dat kan op deze fraaie locatie! 

Ideale woonplek voor de liefhebber die van buiten wonen houdt, en toch alle voorzieningen binnen handbereik wil hebben. 



Situering

De ligging van deze karakteristieke vrijstaande woonboerderij met diverse bijgebouwen, weiland en fraai aangelegde tuin is een ideale mix van rust, ruimte en toch dichtbij het dorp gelegen. 

Omgeving

Erp wordt in de volksmond ook wel 'Errup' genoemd. Met gebouwen als het voormalig Raadhuis, de Sint-Servatius kerk en de Mariakapel is het een dorp met veel historische waarde. Een gunstige ligging in het buitengebied van Erp, maar toch op fietsafstand van het centrum, landerijen, fiets- en wandelroutes zeer nabij gelegen. 

Het dorp ligt in het dal van de Aa, een beek met een natuurlijk karakter. Kikkerpoelen, vistrappen en kanoplaatsen zijn hier aangelegd. Dit maakt het een nog aantrekkelijker gebied om tot rust te komen. Erp heeft een gezellige dorpskern met diverse basisvoorzieningen als supermarkt, basisonderwijs, speciaalzaken, huisarts, verschillende horeca gelegenheden en actieve sportverenigingen. Vanuit Erp zijn de uitvalswegen A50 richting Eindhoven en Nijmegen en N279 richting Den Bosch snel te bereiken.



Woning

De woonboerderij is gebouwd in 1880 met een inhoud van circa 2.216 m³, woonoppervlakte van circa 193 m² en een overige inpandige oppervlakte van circa 209 m². De woning is traditioneel gebouwd, gemetselde gevels deels met spouw, betonnen begane grond vloer en een houten verdiepingsvloer, houten kozijnen deels met sierluiken. Het zadeldak met een houten kapconstructie (deels authentiek rondhout met pen en gat verbindingen) is gedekt met een deel riet en een deel gebakken pannen. Dat authentieke details niet onopgemerkt zijn gebleven blijkt uit het feit dat de woonboerderij is opgenomen op de lijst van gemeentelijke monumenten. Dit biedt ook wel weer de mogelijkheid tot het splitsen van de woonboerderij, hiervoor is in het vigerende bestemmingsplan onder artikel 26.4 een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.ruimtelijkeplannen.nl of neem met verkopend makelaar contact op.



Begane grond

Middels de voordeur bereikt u de hal. Deze ruimte is afgewerkt met een karakteristieke tegelvloer. Via de hal bereikt u een slaapkamer, de woonkamer en de keuken. De woonkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning. Vanuit de woonkamer bereikt u de eenvoudig afgewerkte keuken. Middels de keuken bereikt u de opkamer welke is gelegen boven de kelderruimte. Aangrenzend aan de keuken treft u de hal aan welke toegang geeft aan de badkamer. De badkamer met toilet en doucheruimte is eenvoudig te noemen. Verder treft u nog een berging aan met witgoedaansluitingen. 



Achterhuis

Het achterhuis is in gebruik als opslagruimte/ hobbyruimte en heeft een oppervlakte van circa 209 m². Deze ruimte is voor diverse doeleinden geschikt nu thans in gebruik als hobbyruimte/biljardkamer. In het achterhuis is tevens een slaapkamer gesitueerd met toilet. 



Verdieping

Middels een vaste trap bereikt u de royale verdieping. Hier treft u één slaapkamer aan. Verder is deze ruimte nog geheel naar eigen wens in te delen. Door de prachtige eiken kapconstructie geeft dit een karakteristieke uitstraling. 



Bijgebouwen

Op het perceel zijn een vijftal bijgebouwen aanwezig met diverse oppervlakte circa 77 m², circa 175 m², circa 85 m² en circa 55 m² geschikt voor diverse doeleinden. Het object is uitermate geschikt voor de paarden- of dierenliefhebber. 



Tuin

Het buitenterrein is grotendeels verhard middels betonklinkers en asfalt. U heeft een volledig vrij uitzicht aan de achterzijde over de landerijen. 



Perceel

Het geheel is gelegen op een perceel ter grootte van circa 3.700 m².



Zie je jezelf hier al wonen?! Laat deze kans dan niet schieten!.

Bent u van plan deze karakteristieke boerderij te bezichtigen en heeft dit interessante object uw aandacht getrokken? Neem dan contact op met ons. Dit is een geweldige kans om uw fantasie en creativiteit te laten spreken en dit object geheel naar eigen smaak om te toveren tot uw droomhuis!

Kenmerken

Woonoppervlakte
193
Perceeloppervlakte
3395
Inhoud
2217
Bouwjaar
1888
Extra ruimte
210
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Geen isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Carport
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413-243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object