Plan bezichtigingBel makelaar

Havelandweg 8

Verkocht
Excellent
Rekken
€ 775.000 k.k.
4048
 m²
305
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

In het buitengebied aan de Havelandweg in Rekken staat deze woonboerderij met veelzijdige hobbyruimte. Deze boerderij dateert uit ca. 1750 en is een gemeentelijk monument. Het geheel bevindt zich op een perceel van 4048 m2 en wordt rondom omgeven door een fraai aangelegde en zeer verzorgde siertuin met vergezichten op het Achterhoekse coulisse landschap. De locatie en gebouwen zijn zeer geschikt voor mensen die graag landelijk willen wonen met ruimte en rust. Authentieke details van de boerderij in combinatie met de landelijke omgeving maken het geheel uniek.



De woonboerderij heeft de volgende indeling:

Begane grond: Entree, de deel, een werkplaats, een bijkeuken, een gang met garderobe, vaste kasten en een toilet met fontein. Een grote slaapkamer met vaste kastenwand en aansluitend een badkamer met douche, ligbad, toilet en twee wastafels. Vanuit de gang kom je in de eetkamer met een prachtige originele schouw en een fraaie vaste vitrinekast. Aansluitend zijn de woonkamer, de authentieke "Endskamer", en de dichte keuken. Het keukengedeelte is voorzien van een gasfornuis, afzuigkap, vaatwasser en een natuur stenen aanrechtblad. De sfeervolle houten balken in het plafond en de lambrisering benadrukken de landelijke sfeer. De vloeren in de woonkamer, keuken en eetkamer zijn bedekt met een asterikken plavuizenvloer. Verder zijn er een 2e slaapkamer met originele schouw, een werkkamer en een kelder.

1e verdieping: Zolder over de gehele woning.



De grote schuur is onderverdeeld in een garage/berging, een gastenverblijf met een slaapkamer en een badkamer met fonteintje, douche en toilet. Tot slot bevindt zich hier een grote hobbyruimte. De hobbyruimte / atelier heeft een eigen entree en beschikt over een keukenblok. In het atelier kan je naar hartenlust schilderen met tegelijkertijd uitzicht naar buiten, de omgeving is een mooie inspiratiebron voor het schilderen!



Bijzonderheden:

* Bouwjaar ca. 1750, aan de voorgevel is een "Endskamer" toegevoegd in 1865, de schuur is van voor de tweede wereld oorlog,

* De boerderij wordt sinds vele jaren om het jaar door Monumentenwacht Gelderland geïnspecteerd, laatste keer was voorjaar 2022, waarna in september '22 een grote onderhoudsbeurt aan het buiten-, hout-, en schilderwerk heeft plaats gevonden.

* Er is een extra gaskachel in de woonkamer. In de schuur 4 gas-gevelkachels in gastenverblijf en atelier. CV ketel met geiser en extra geiser in de keuken (op badkamer zijn de 2 geisers aangesloten zodat 2 douches tegelijk gebruikt kunnen worden) en een 3e geiser voor warmwater in de schuur.

* Aan de voorkant is de houten voorgevel geheel vernieuwd en geschilderd in 2022,

* Inhoud ca. 801m3,

* gebruikersoppervlak wonen ca. 225m2,

* Gebruiksoppervlak bijgebouw (hobbyruimte, slaapkamer, entree en badkamer) ca. 80m2,

* Tuin rondom met een tuinhuisje,

* Gemeentelijk monument, waardoor er geen energielabel vereist is,

* Woonbestemming.



Aanvaarding in overleg. Bij koop is een waarborgsom/bankgarantie vereist ter hoogte van 10% van de koopsom.



Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.



Bij deze woning is een meetcertificaat volgens de branche brede meetinstructie aanwezig voor de berekening van de vierkante meters en kubieke meters. Met dit certificaat heeft u de garantie dat de meters berekend zijn volgens de opgestelde richtlijnen van de brancheverenigingen. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend.



Bij aankoop van deze woning zal de ouderdomsclausule van toepassing zijn. Dit betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden lager liggen dan bij nieuwe woningen.



Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in.

Uw NVM aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Adressen van collega NVM aankoopmakelaars in Twente vindt u op Funda.

Kenmerken

Woonoppervlakte
305
Perceeloppervlakte
4048
Inhoud
801
Bouwjaar
1750
Extra ruimte
317
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Voorzetramen
Verwarming
Cv ketel, Gaskachels, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel, Geiser eigendom
Garage
Vrijstaand steen, Parkeerplaats
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Euverman & Nuyts / Berends-Naafs (053-5724466) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Euverman & Nuyts / Berends-Naafs ((074) 266 23 00) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Euverman & Nuyts / Berends-Naafs ((074) 266 23 00) voor meer informatie over dit object